Recepty se sladidly

Za 25 let existence naší společnosti FAN sladidla se nám v šuplíku nashromáždilo několik osvědčených receptů, především od našich věrných zákazníků. A to recepty jak na zavařování zeleniny a ovoce, především okurek, tak na pečení, vaření a přípravu mnoha rozličných pokrmů.

 

VÝZVA

Máte rodinné recepty, prověřené lety, ve kterých používate naše výrobky? A chcete se o ně podělit s dalšími, kteří se potýkají s problémem diabetem, nebo jen dodržují zásady racionálního stravování? Pošlete nám své recepty, rádi je vyzkoušíme, a případně uveřejníme na našich stránkách. Autoři uveřejněných receptů se budou moci tešit na dárek v podobě výrobků z našeho sortimentu.

Své recepty můžete posílat mailem, poštou či faxem. Kontaktní údaje naleznete zde.

 

ZAVAŘOVÁNÍ OKUREK A STERILIZACE

Společnost FAN sladidla byla v letech 2005 - 2007 spolupořadatelem soutěže "O nejchutnější nakládačku". Spolu s redakcí časpoisu Zahrádkář jsme v těchto letech porovnávali množství vzorků zaslaných čtenáři tohoto časopisu.Vítězné recepty z uskutečněných ročníků naleznete níže.

Při výběru těch nejlepších okurek, nakládaček, byly hodnoceny následující parametry:

  • barva a vzhled plodu
  • vzhled nálevu
  • konzistence
  • vůně
  • chuť
  • celkový charakter



V roce 2005, tedy v prvním ročníku této soutěže, se účastnilo celkem 29 vzorků nálevů.
V této konkurenci se stali vítězi okurky paní Štěpánky Drápalové z Dolních Bojanovic.

V následujícícm ročníku v roce 2006 dorazilo do soutěže "O nejchutnější nakládačku" 43 vzorků, z kterých bylo opravdu těžké vybrat ten nejlepší. Vítěznými se nakonec stali okurky paní Jany Vačkářové z Vlkanče... 

V posledním ročníku, konaném v roce 2007, zvítězily v konkurenci 28 vzorků, okurky pan Vojtěcha Synáčka z Ústí nad Orlicí.


Další recepty..

Bezinková marmeláda
Jablečná přesnídávka

Pečení

V nabídce je několik výrobků určených přímo na pečení. Nejuniverzálnějším je nízkokalorické Sladidlo 4:1AN sladidlo 4x sladší, kterým snadno nahradíte cukr téměř ve všech receptech a díky svému obsahu ovocného cukru vám také zaručí karamelizaci a další vlastnosti běžného cukru.

Stejné vlastnosti nabízí i nové sypké sladidlo STARLinea 250g, které je na bázi sukralózy a ovocného cukru a také Sypké sladidlo na bázi steviol-glykosidů.

Ve Vaší kuchyni můžete využít také Diafan, nekalorické tekuté sladidlo. Skvěle se hodí k přípravě polev, krémů či dresinků.
Další výrobky, které lze úspěšně použít při náhradě cukru jsou Sorbity.

 

VYZKOUŠENÉ RECEPTY

Velikonoce
Velikonoční mazanec
Velikonoční jidáše

Vánoce
Celozrnné slepované cukroví
Vosí hnízda
Vanilkové rohlíčky

Pro každý den
Banánové muffiny
Švestkový koláč s drobenkou z babiččiny kuchařky
Jablková bábovka s kokosem
Maková buchta
Křehký mřížkový koláč
Mramorová bábovka
Křehký štrůdl
Celozrnné muffiny