Banánový chlebíček
Fit tvarohové míša řezy
Bábovka s jablky a ořechy
Košíčky plněné karamelovou náplní
Broskvové řezy
Tiramisu
Míša řezy
Pudinkový dezert s ovocem
Piškotová roláda s krémem
Podzimní jablečný koláč
Celozrnné muffiny
Švestkový koláč
Okatý makovec
Vločkový perník od Alenky
Šátečky z tvarohového těsta
Banánový chlebíček
Připravíme si:
90 g hladké špaldové mouky
90 g hladké celozrnné mouky
50 g sypkého sladidla FAN TŘTINOVÝ CUKR SE STEVIOL GLYKOSIDY
2 vejce
3 přezrálé banány
špetka soli
150 g bílého jogurtu
2 lžičky prášku do pečiva
1/2 lžičky sody
2 lžíce směsi oříšků a sušeného ovoce (pistácie, mandle, ořechy, rozinky, papája, ananas)
Postup:
V míse vyšleháme vajíčka s FAN třtinovým cukrem a se špetkou soli do pěny, přidáme bílý jogurt a zašleháme. Do směsi vmícháme už jen vařečkou (nešleháme) mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou. Nakonec přidáme nasekané oříšky a ovoce. Těsto vlijeme do chlebíčkové formy, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 30-40 minut.
FIT TVAROHOVÉ MÍŠA ŘEZY
Připravíme si:
Korpus:⠀
6 vajec
2 lžíce kokosového oleje
6 lžic špaldové hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
3 sáčky HB sladidla nebo 3 g práškového sladidla FAN STEVIALIN EXCLUSIVE
⠀
Krém:
3 tvarohy odtučněné ⠀
1 lžíce tekutého sladidla FAN STARLINEA ⠀
⠀
Poleva:⠀
hořká čokoláda a kešu oříšky ⠀
⠀
Postup:
Nejdříve vyšleháme bílky na tuhý sníh, v druhé míse utřeme žloutky s práškovým sladidlem FAN STEVIALIN EXCLUSIVE, postupně přidáme olej, kakao, špaldovou mouku a prášek do pečiva. Na konec do těsta lehce vmícháme připravený sníh. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme cca 15 min na 160°. Na vychladlý korpus natřeme tvarohový krém, polijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou a dozdobíme oříšky. Celý dort necháme ztuhnout v lednici a poté můžeme podávat.
BÁBOVKA S JABLKY A OŘECHY
Připravíme si:
350g hladké mouky
38g FAN Stevia® práškové stolní sladidlo se steviol - glykosidy
200ml oleje
50g rozinek
50ml rumu
50g nahrubo nasekaných vlašských ořechů
1 prášek do pečiva
1,5 lžičky mleté skořice
4 jablka
4 vejce
Tuk na vymazání formy a hrubou mouku nebo kokos na vysypání
FAN cukřenka – březový cukr s vanilkou
Postup:
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, FAN Stevii, skořici, ořechy a rozinky namočené v rumu. Přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, vejce a olej. Vše důkladně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pokud by se nám těsto zdálo tuhé (záleží na šťavnatosti jablek), přidáme pár lžic mléka. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi na 180 stupňů přibližně hodinu.Po upečení bábovku necháme zchladnout, vyklopíme z formy a posypeme FAN cukřenkou– březovým cukrem s vanilkou.
KOŠÍČKY PLNĚNÉ KARAMELOVOU NÁPLNÍ
Na těsto si připravíme:
420 g hladké mouky
280 g másla
3-4 žloutky
35 g sypkého sladidla FAN Starlinea
Na krém si připravíme:
400 ml mléka
1 lžička tekuté sladidlo Fan Starlinea
1 karamelový pudink
½ karamelového salka
½ másla
Postup:
Z uvedených surovin si vypracujeme těsto, které naplníme do formiček a upečeme. V kastrůlku si dle návodu na obalu uvaříme pudink, který osladíme tekutým sladidlem FAN Starlinea a necháme vychladnout. Poté vyšleháme změklé máslo a postupně do něho zašleháme pudink a karamelové salko. Krém necháme odležet v lednici.Poté ho naplníme do cukrářského sáčku a naplníme jím upečené košíčky. Na závěr ozdobíme jahodami nebo karamelovými bonbony.
BROSKVOVÉ ŘEZY S PUDINKEM
Připravíme si:
1 balíček listového těsta 500g (na dvě placky)
1velký sáček piškotů
3 vanilkové pudinky
1,4 l mléka
5 lžiček FAN tekutého sladidla Starlinea nebo Fan tekuté sladidlo na bázi steviol glykosidů
kompotované ovoce
Postup:
Listové těsto rozdělíme na polovinu. Jeden díl rozválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto poskládáme piškoty těsně vedle sebe. Na piškoty dáme ovoce a můžeme pocákat šťávou z kompotu. V mléce uvaříme pudink dle návodu- místo cukru přidáme tekuté sladidlo Starlinea a horký ho nalijeme na piškoty s ovocem. Vyválíme druhý plát listového těsta a přeneseme na pudink. Upečeme v předem vyhřáté troubě při 180 st. do růžova. Necháme vystydnout a ztuhnout nejlépe do druhého dne. Řezy pocukrujeme FAN cukřenkou – březový cukr s vanilkou. Můžeme dozdobit kopečkem šlehačky.
TIRAMISU
Připravíme si:
1,5 sáčku Dia piškotů
3 tvarohy
1 smetanu ke šlehání
Tekuté stolní sladidlo FAN STEVIA
Uvařenou kávu
Kakao na posyp
Množství surovin záleží na velikosti dortové formy nebo plechu.
Postup:
Do hrnku si uvaříme kávu, kterou osladíme stevií. Do kávy postupně namáčíme piškoty a klademe na dno formy. V míse si mixerem vyšleháme tvarohy, smetanu ke šlehání a Stevii. Dávejte však pozor! Stevie sladí 1:5. Vyšlehanou směsí potřeme první várku vyskládaných piškotů. Poté už jen opakujeme, střídáme piškoty namočené v kávě se směsí z tvarohu. Poslední vrstvu zakončíme tvarohovou směsí, kterou přes sítko nebo cedníček posypeme kakaem. Vršek dortu můžeme nazdobit zbytkem tvarohové směsi, kterou si přendáme do cukrářského sáčku a pomocí zdobiček vymačkáme na dort.
MÍŠA ŘEZY
Na těsto si připravíme:
6 vajec
2 lžíce rostlinného oleje
6 lžic polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
1,5 lžice práškového sladidla STARLinea
Na krém si připravíme:
2-3 tvarohy
Podle chuti FAN práškové stolní sladidlo s acesulfamem K
Na polevu si připravíme:
Kousek tuku
1 čokoládu s umělým sladidlem.
Postup:
V míse si ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse si utřeme žloutky s 1,5 lžící práškového cukru STARLinea, přidáme olej, kakao, mouku smíchanou s práškem do pečiva. (Nelekejte se, těsto bude dost tuhé) K tomuto těstu postupně a zlehka vmícháme sníh z bílků. Po vmíchání sněhu nám vznikne vláčné těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech nebo dortovou formu. Těsto pečeme ve středně vyhřáté troubě. V mezičase si připravíme jednoduchý krém. V míse si rozmícháme 2-3 tvarohy (podle velikosti plechu/dortové formy) a podle chuti přidáme práškové stolní sladidlo s acesulfamem K. Po upečení a vychladnutí natřeme korpus tvarohovým krémem. Ve vodní lázni si rozpustíme trošek tuku a přidáme na kostičky nalámanou čokoládu s umělým sladidlem. Po rozehřátí polevu nalijeme na dort a rozetřeme po celé ploše, nebo jen „nacákáme“ na dort třeba pomocí lžíce a na dortu tak vytvoříme obrazce. Celý dort necháme zatuhnout v chladničce. Po vychladnutí můžeme zákusek servírovat s kávou nebo čajem oslazeným například Sacharinem v tabletách nebo přírodním sladidlem Stevia v praktickém dávkovači.
TVAROHOVO PUDINKOVÝ DEZERT S OVOCEM
Připravíme si:
2 pudinkové prášky s různou příchutí
2 tvarohy
2 zakysané smetany
1 lžíce mléka
Sladidlo FAN STEVIALIN – EXCLUSIVE
Ovoce čerstvé nebo kompotované
Postup:
Uvaříme 2 libovolné pudinky (každou příchuť zvlášť) dle návodu na obalu, ale nahradíme cukr za 4 lžičky FAN sladidla STEVIALIN-EXCLUSIVE. Do vlažného pudinku zašleháme 1 tvaroh. Zvlášť si rozmícháme zakysanou smetanu a osladíme přibližně 1,5 lžičkou FAN sladidlem STEVIALIN-EXCLUSIVE. Poté vrstvíme krémy a prokládáme čerstvým nebo kompotovaným ovocem. Posypeme kakaem, oříšky nebo nastrouhanou čokoládou a dozdobíme ovocem a lístkem máty.
PIŠKOTOVÁ ROLÁDA S KRÉMEM
Na piškot si připravíme:
80 g hladké mouky
4 vejce
160g FAN Práškové stolní sladidlo SORBIT
1 lžíci oleje
Na krém si připravíme:
1 kostku másla
2-3 lžíce karamelového likéru
3-4 lžice FAN STARLinea
ovocnou marmeládu
Na ozdobu:
čokoládovou polevu v sáčku
Postup:
V míse si vyšleháme vejce s FAN SORBITEM do husté pěny, do které postupně zašleháme mouku a lžíci oleje. Hustou směs rozetřeme na celou plochu plechu vyloženým pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud piškot nezezlátne. Po upečení srolujeme piškot pomocí pečícího papíru do tvaru rolády a necháme vychladnout. Mezi tím si připravíme krém. Do mísy si nakrájíme kostku másla, přidáme likér, FAN STARLineu a vše spolu vyšleháme. Piškot potřeme ovocnou marmeládou a máslovým krémem, zarulujeme a potřeme ještě vrch i boky máslovým krémem. Poté dozdobíme roládu čokoládovou polevou nebo kokosem, či oříšky.
PODZIMNÍ JABLEČNÝ KOLÁČ
Na těsto koláče si připravíme:
300g hladké mouky
½ prášku do pečiva
3 žloutky
200 g másla
3 lžíce mléka
10 g práškového sladidla FAN STARLinea
Na náplň si připravíme:
1-1,5kg jablek
1-2 lžíce práškové sladidlo FAN STARLinea
mletou skořici
Na ozdobu a dochucení:
FAN Březový cukr s vanilkou (CUKŘENKA BEZ CUKRU)
Postup:
Postup je velmi snadný a rychlý. Ze všech surovin, které si na těsto připravíme vypracujeme vláčné těsto. Poté si připravíme vál, který si lehce posypeme moukou a pomocí válečku si z těsta rozválíme kulatý plát. Plát opatrně přendáme do předem připravené, vymazané a moukou vysypané dortové formy. Těsto, které bude přesahovat okraje odřízneme a schováme (budeme ho ještě potřebovat). Těsto na dně dortové formy propícháme pomocí vidličky.
Náplň:
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme skořici a práškové sladidlo FAN STARLinea, promísíme a rozprostřeme na těsto do dortové formy. Ze zbylého těsta můžeme vyválet dlouhé válečky, které poklademe na jablka a vytvoříme tak mřížku, nebo těsto můžeme rozválet a pomocí vykrajovátek vytvořit obrazce, které vyskládáme na vrch koláče. Pak už jen koláč vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut na 175-180 °C. Po vychladnutí pocukrujeme BŘEZOVÝM CUKREM S VANIKOU (CUKRENKA BEZ CUKRU).
CELOZRNNÉ MUFFINY
Potřebujeme:
125g celozrnné mouky
125g hladké mouky
22g sladidla Stevia sypká (jakékoliv jiné sladidlo 4:1)
1 prášek do pečiva
1 vejce
150g bílého jogurtu
80g (přibližně 80ml) mléka
3 lžíce oleje
Čokoláda, oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce
Postup:
Jogurt smícháme s mlékem, vejcem a olejem ve větší misce. V jiné míse smícháme všechny sypké suroviny – obě mouky, sladidlo, prášek do pečiva. Sypkou směs opatrně vmícháme do tekuté a vytvoříme vláčné těsto. Plníme do formy na muffiny, nejlépe do papírových košíčků a pečeme v předehřáté troubě při 180C, přibližně 20 minut.
ŠVESTKOVÝ KOLÁČ
Budeme potřebovat:
300 g hladké mouky
50 g sypké sladidlo FAN třtinový cukr se steviol-glykosidy
200 g Hery
1 vejce
1 žloutek
1/2 prášku do pečiva
švěstky
100 g mletého máku
1 lžíce FAN třtinového cukru se steviol-glykosidy
Drobenka:
150 g polohrubá mouka
100 g másla nebo Hery
50 g FAN třtinový cukr se steviol-glykosidy
špetka mleté skořice
Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, vyválíme a přendáme na menší plech, vyložený pečícím papírem. Posypeme mletým mákem smíchaným s třtinovým cukrem se stévií, poklademe švestkami, zasypeme drobenkou a upečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 35-40 minut do růžova.
Okatý makovec
Budeme potřebovat:
3 hrnky hladké mouky
1,5 hrnku máku
1 prášek do pečiva
½ hrnku práškového sladidla FAN STARLINEA
2 hrnky mléka
1 hrnek oleje
1 vejce
marmeláda
na posyp FAN CUKŘENKA – březový cukr s vanilkou
Postup:
V míse vyšleháme všechny uvedené suroviny a nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
Na těsto pomocí lžičky tvoříme malé hromádky marmelády (očka) po celé ploše.
Takto připravený makovec vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C zhruba 30 – 40 minut.
Hotový moučník posypeme FAN CUKŘENKOU.
Recepty na marmeládu se sladidly, najdete na našich webových stránkách.
PERNÍK Z OVESNÝCH VLOČEK
Budeme potřebovat:
2 hrnky vločkové mouky – ovesné vločky rozmixujeme
10 lžiček sypkého sladidla Fan Erythritol
2 lžíce kakaa
půl hrnku mletého kokosu
2 větší jablka nastrouhaná nahrubo
1 vejce
100 ml oleje
½ nízko tučného tvarohu
150 ml vody
1 prášek do perníku
na posyp:
FAN CUKŘENKA-březový cukr s vanilkou
Postup:
V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme nahrubo nastrouhaná jablka, tvaroh, vejce, vodu a olej. Vše smícháme a vypracujeme těsto, které vlijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě asi 45 minut při 170 stupních. Před podáváním posypeme perník FAN CUKŘENKOU – březový cukr s vanilkou.
Za tento zdravý recept děkujeme naší zákaznici paní Aleně Kocourkové z Neratovic.
ŠÁTEČKY Z TVAROHOVÉHO TĚSTA
Budeme potřebovat:
Těsto:
1 měkký tvaroh 250 g
1 Hera nebo máslo
300 g hladké mouky
Náplň:
1 tvaroh
1 vejce
3-4 lžičky (dle chuti) sypkého sladidla FAN STARLINEA
Postup:
Z tvarohu, másla a mouky vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu odpočinout v ledničce. Těsto rozválíme a vykrájíme kolečka (pomocí skleničky). Na kolečka dáme tvarohovou náplň, můžeme přidat rozinku nebo sušenou brusinku (nemusí být), přeložíme a přimáčkneme pomocí vidličky k sobě. Šátečky dáme na plech na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na 180 stupňů do růžova. Ještě horké můžeme potřít rumem (nemusíme) a posypeme práškovým cukrem FAN cukřenka – březový cukr. Do šátečků můžeme použít i povidla, marmeládu nebo jablečnou směs. Těsto se dá použít na sladké i slané záviny.